Venusgården NU och DÅ

VENUSGÅRDEN väcktes ur sin törnrosasömn 2004 då vi övertog gården från det Rivieraboende par som använt den som sommarbostad i 30 år. I gamla brev som vi hittade på vinden kallades den då ”Fridens bo”, ett särdeles passande namn för denna gamla klassiska fyrlängade Skånegård från 1900-talets början som ligger helt privat omgiven av höga träd och böljande fält ute på den sydskånska slätten. Endast ett par hjulspår leder från grusvägen ner till gården. Det tar ca 10 minuter med bil till de vackra sandstränderna längs Sydkusten, lika långt till flygplatsen i Sturup. Malmö eller Ystad nås på 30 minuter - inga avstånd är långa i Skåne!

Vill du se en bild i större format, bara klicka på den!

 

Sommaren 2005 inleddes förändringen till kärlekspalatset VENUSGÅRDEN.
Renoveringen leddes av min man Åke Fridell som till sin hjälp hade en skicklig snickare och ett antal lika skickliga murare vana vid gamla byggtekniker. Hela den stolta bostadslängan blåstes ut totalt, endast taket lämnades intakt. När jag kom ned i mitten av juni detta år vågade min man inte låta mig se förödelsen, men tack och lov hade jag bara vår vackra vision för ögonen!

Med första etappen avklarad ligger gården söt som en bakelse i rosa och vitt mitt ute i sädeshavet. Jag fick precis som jag ville: ett tak som går upp i nock med sex meters takhöjd, golv av inoljad rödbok och de bästa målarna i Sverige, Bengt och Maurius från antroposofernas Järna, som fyllde huset med färger: gräddterrakotta i allrummet och köket, korallrosa i Venusrummet och mitt arbetsrum i regnbågens alla färger. Allt så vackert att det är en ren glädje att vistas här.

Följ förvandlingen av vardagsrummet nedan.

Vardagsrummet under utgrävning
Vardagsrummet nu
I regnbågsrummet finns alla färger runt väggarna

Den gamla kullerstensbelagda innergården utsattes under renoveringen för ett verkligt helgerån: vi rev upp varenda sten för att kunna dränera husen runtom och gräva ner elkablar och rör. Men ur den skånska leran skulle en lustgård uppstå!

Nu går vi och gästerna sedan flera somrar tillbaka runt i vårt eget blomsterparadis och bara njuter av de ljuvligaste dofter och färger från tusentals blommor.

Innerträdgården är min, Ylvas, speciella ögonsten, romantiskt planerad och ömt vårdad.

 

Innergårdens lervälling
Och nu, sommaren 2013, ett blomster- och kärleksparadis!

                                                                      VENUSGÅRDEN somrarna 2015-16

Projekten på Venusgården avlöser varandra. Med lilla butiken och Lustrummet i ena stallängan avklarade installerade vi solcellspaneler på ena lagårdslängan förra sommaren så nu kan vi t o m  putta in egen el i elnätet när solen ligger på. Suveränt! Och vår lyxiga elhybrid till bil har nu fått ett stort garage som också inrymmer en verkstad med allt som behövs för att fortsätta göra verklighet av alla de drömmar vi har betr gården. Den gamla balsalen har t ex nu förvandlats till KREATIVA RUMMET för mig där erotisk konst hänger på väggarna och jag kan skapa fritt. A dream come true!
 

Här ska skapas!
Erotisk konst på väggarna

EROTISK KONST sökes till Venusgårdens KREATIVA RUM!  Vi vill uppmana alla talanger att skapa konst med erotiska motiv: älskande par, sköna vulvor och stolta organ, fantasiorgier, extatiska orgasmer, ja, allt som kan upplevas här i kärleksparadiset. Välkomna med vågade tavlor! Ta gärna kontakt med Ylva på tel. 0735156560.