Sommaren i paradisträdgården

Somrarna på VENUSGÅRDEN är magiska - då förvandlas hela innergården till ett blomstrande paradis som gjort för att älska i!
Först ut på våren blommar vårt lilla persikoträd på bar kvist och mognar i augusti till så många söta vitfruktiga små persikor att grenarna nästan bryts. Därefter blommar hela marken av violetta revsugor och favoriten ormöga, intensivt klarblå mot en fond av mörkgrön murgröna. Däremellan spränger sig allehanda lökväxter upp: den låga vildtulpanen i ljusaprikos med röda kanter och svart pistill, höga tulpaner i allehanda färger, påskliljor, väldoftande tazetter och hyacinter. Alpklematisen svingar sig högt upp i brunnsstången. Tyvärr trodde jag den dog under den svåra kalla vintern 2012, så jag klippte ner den till 10 cm från marken och se, mot slutet av förra sommaren började den spira, så denna vår har vi chansen att se några blekrosa blommor igen.
Även himlen blommar under våren på Venusgården! Vår stolthet, det mer än femtio år gamla blåregnet eller wisterian sänder med sina hundratals ljusblåvioletta blomklasar ut sin makalösa doft över hela gården och avlöses av ett likaledes makalöst bladverk som förvandlar vårt lilla lusthus till en grön koja i vars skugga vi och våra gäster avnjuter skymningen med ett glas vin och nattens mystiska ljud. Doftkonkurrens kommer från Moskvas skönhet, ett särdeles vackert litet syrenträd med dubbla vita till ljusrosa blommor med en oförglömlig doft. Tyvärr har detta vackra miniträd nu dött och står endast kvar som skelett åt en liten söt ros och ett antal vackra ljuslyktor.
Denna trädgårdssida innehåller tre olika bildspel att njuta av. Alla bilderna här och på övriga blom-och gårdsfoton har jag tagit med min Iphone under en följd av fem år från 2009. Nu när jag tittat på kanske tusen foton slås jag av den otroliga skönheten och prakten på innerträdgården. Jag älskar mina blommor! Njut av dem, ni också!

 

loading...

I mitten av juni tar nya blomparfymer över innergården och berusar humlor, fjärilar och folk: kaprifol och doftande pioner i rader, olika myntor och timjan med dofter som citron, choklad och ananas. Slag i slag kommer sedan gullregn,paradisbuske, kattmynta, vallmo, iriskullen och de första rosorna plus en hop med egeninflyttade växter som det höga stolta kungsljuset som oftast placerar sig i närheten av huset och den elektriskt blåa riddarsporren som man helt enkelt måste beundra för den fantastiska färgen. Nya marktäckare breder ut sig, smultronen med sitt virrvarr av babyplantor och klätterhortensian med sina stora vita fat till blomklasar och längs husväggarna smyger den älskliga lilla murrevan med sina miniatyrblommor. Så vackert!
Runt midsommar är innergården en överdådig, grönskande djungel med tusentals blommor som med värmen sänder ut sina hemliga förförande löften om lust och njutning. Här är kärleken fri att avnjutas under pergolataket med vinrankor, klematis och rosor som växer samman med blåregn och gullregn och bildar en blomstrande lövsal runt den berömda utesängen, där våra gäster vilar, njuter och älskar. Här är verkligen NJUTNINGENS RIKE!

loading...

I mitten av juli har stockrosorna vuxit sig höga, den svarta vid knuten är föremål för mångas beundran. Lavendelhäcken blommar som bäst, liljebädden likaså och syrenbuddlejans lila blomplymer besöks av hundratals fjärilar på den dag som vi kallar Stora Fjärilsdagen, en otrolig syn! Smultron plockar vi varje dag och väntar ivrigt på att persikoträdets ludna frukter ska mogna. Ljuvlig, ljuvlig är vår lustgård!

 Alla bilder är tagna med min Iphone att njuta av tills allting återuppstår igen nästa sommar, ännu skönare tack vare den givmilda skånska myllan och all den kärleksenergi som Venusgårdens gäster njutit här på gården. Detta måste vara en av de platser på jorden där det älskas mest!

loading...

Runt midsommar börjar också rosornas tid; de blommor jag älskar mest och som verkligen symboliserar den erotiska kärlekens mångfald och generositet. På Venusgården är de vilt romantiska och sensuellt berusande där de slingrar sig runt bågar, tak och plank med en blomprakt som övergår allt. På nästa sida kan ni sticka näsan i dem, blunda och låta fantasin föra er hit till paradiset i Skåne!