EROTISK KONST PÅ VENUSGÅRDEN
 


Venusgården presenterar JENNY WENHAMMAR med GOLDEN PUSSY eller
Den tretton gyllene fittsystrarna
 


Under PÅSKRUNDAN 2018 förvandlade vi vårt f d spa i vänstra längan till ett stämningsfullt galleri med främst JENNY WENHAMMARS pussyart som ögonfröjd. Tyvärr snöade det ymnigt de dagar vi hade utställning så därför har vi förlängt arrangemanget och gjort det permanent.
Jenny tillhör numera skaran av internationellt kända svenska konstnärer och ställde i mars 2018 ut i Paris på galleri L´Espace des Femmes med stora målningar av sina kämpande medsystrar i Femen. Men redan för tretton år sedan gjorde hon succé hos oss genom att kroppsmåla en kvinnas vulva som en blommande djungel, paradnumret på vår första utställning på Venusgården 2006. Nedan några foton från evenemanget.

 

Jenny började som muralmålare och färgterapeut och är nu via politisk och feministisk aktivism b l a som grundare och ledare av svenska Femen tillbaka i måleriet igen: 69 % aktivist och resten konstnär, beskriver hon sig själv som. 
Till Venusgården har Jenny målat tolv originalverk på färgsprakande vulvor, dekorerade med guldfärg. Serien som Jenny kallar DE TRETTON GYLLENE FITTSYSTRARNA är i det mindre formatet, 18 x 24 cm och kan förutom på Venusgården beskådas på hemsidan för Afrodites Apotek HÄR.


VULVAKONST fyller ett behov, menar Jenny.


"Det fanns ett tomrum i samhället som jag upplevde borde ha varit fyllt med berättelser jag kände igen mer, om relationer till kroppen och sexualitet, i stället för om fittan som något svagt, utnyttjat, dåligt, fult, skamligt. Bilden av fittan ägdes av patriarkala föreställningar. Jag var i uppror mot det. För mig är fittan ett band till mina förmödrar och generationerna efter mig och för mig är det starkt och vackert.

Historiskt är fittan vanlig i arkitektur med yonis och tavlor med mandorlor - som en helig symbol. Det var ett återställande av den heliga respekten, återseendet av den förlorade vördnaden som jag ville och vill skapa", sade Jenny i en intervju för utställningen Fittkonst i Stockholm för några år sedan.

Ett av Jennys mästerverk, den monumentalt stora tavlan VICTORIA RIVER finns också hos oss som artprint/konsttryck med alla silverdetaljer målade för hand direkt på och givetsvis signerad. Kan ses i LUSTRUMMET och på AFRODITES hemsida HÄR.
Påskrundan 2018 är nu ett minne blott, men Jennys tavlor finns fortfarande att beskåda här.

 

Andra vulvakonstnärer på påskrundan 2018 var:
 

ALEXANDER RUDENSTAM med några alster från VAGINARTS och den holländska konstnärinnan  CHRISTINE CAMPHAUSEN som kan ses här intill med sina sensuella och mjuka avbildningar av kvinnors vulvor.
Vi har även inramade tryck av äldre målningar ur KAMASUTRA av älskande par, perfekta att dekorera sovrummet med. Upphetsande konstfoton av kvinnor i SM-utstyrsel finns också.
Vår lilla smyckesavdelning innehåller b l a vulvor och kvinnokroppar i keramik av MARIA THORLUND från Lund och klitorishängen tillverkade i 3-D-skrivare av konstnärinnan CAROLINE BARRUSCO från Berlin.
Massor av annat sensuellt och erotiskt hittar ni också, t ex chokers, bröstsmycken och guldtattoos.


Har ni lust med ytterligare fynd är vår lilla erotikbutik på gården öppen, AFRODITES APOTEK, fylld till bristningsgränsen med allt erotiskt. YLVAS LYXLOPPIS öppnar för säsongen i det lilla hönshuset utanför längorna med allt mellan himmel och jord. Vi öppnar när ni har vägarna förbi vår oas på Skåneslätten, det är bara å ringa!
Telefon till Ylva 0735156560.

 

VARMT VÄLKOMNA är ni att upptäcka alla Venusgårdens skatter!